jueves, 16 de octubre de 2008

El món Google

Al 1997 Larry Page i Sergei Brin creen Google com a tasca de final de carrera. Desenvolupen la tecnologia PageRank per indexar pàgines web, el que serà la vertadera clau del cercador. Aquesta tecnologia permet posicionar pàgines web segons el que es diu d'elles, i no pel que diuen elles mateixes. Amb això, Google, que no era el millor cercador quan va sortir, es "menja" Altavista i Yahoo! i es converteix, simplement, en el rei.

Què és Google avui dia? Segons la meva opinió, tot. Què seria d'un món sense Google? Volem cercar una informació... i no pensem que existeixi una altre cercador que no és Google. Volem consultar les notícies... i no mirem un diari corrent, sinó que consultem les notícies més destacades que ofereix Google. Ens avorrim, i cerquem qualsevol cosa al Google. Sempre ens és útil, ja sigui per feina o per oci.

Durant els anys, aquest cercador s'ha convertit en el centre d'un monopoli que ho controla gairebé tot. L'última adquisició clau, Youtube.

D'altra banda, tenim el sistema AdWods, un sistema competitiu i efectiu pel qual es pot contractar publicitat competint inclòs amb les grans marques mundials, ja que es basa amb una tecnologia de cost per clic, amb el qual tothom sap els diners que es gasta. Així, tothom, ja sigui una gran marca o una corrent, pot accedir a la graella publicitària.

I veient com està creixent aquest cercador, ens hem de preguntar com serà Google dins de, per exemple, cinc anys. Qualsevol cosa és creïble. Si ens preguntem a nosaltres mateixos: Podrà Google fer això? O l'altre? La resposta sempre serà si. Però a la pregunta: Aconseguirà algú, alguna vegada, desbancar Google? Quina seria la resposta?

No hay comentarios: